Drie ondernemers kregen op 2 oktober j.l. van de Kredietunie HLMR de gelegenheid om hun plannen aan een geinteresseerd gezelschap van leden en geïnteresseerden te presenteren. En dat deden ze met verve waarbij het de aanwezigen opviel dat de plannen niet alleen innovatief waren maar ook één geval milieuvervuiling gaat terugdringen.  

Ondernemer Johan Terink vertelde met zijn zakenpartner Juliette enthousiast over zijn plan om virtual reality toe te passen in lespakketten voor basisscholen. Zo leren basisschoolleerlingen spelenderwijs over natuurkunde, aardrijkskunde enz. 

Een andere ondernemer, Roelf Kampinga van Fitvitaal heeft een app ontwikkeld waarmee ongezonde stress wordt verminderd en zelfs kan worden voorkomen. Deze app is al beschikbaar op Apple telefoons, en genereert ook al omzet, maar zal ook voor Android toestellen geschikt gemaakt moeten worden voor nog meer verkoopkansen.  

Ondernemer Joost de Muinck Keizer heeft weer een heel ander plan: door tassen te ontwikkelen die je altijd bij je kunt hebben (en ook recyclebaar zijn) kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat de “plastic soep” in de oceanen niet verder toeneemt.

pitchavond 2 plaatje

De drie ondernemers kregen zo de bevestiging dat ze “goed bezig zijn” en werden door de Kredietunie HLMR uitgenodigd om een officiële financieringsaanvraag in te dienen. Deze wordt dan getoetst door de kredietcommissie van de KUH en, na positief advies, voorgelegd aan de leden om mee te doen in de financiering van het  plan. 

Meer weten over hoe de Kredietunie je kan helpen aan financiering?                                                   

Mail info@kredietuniehaarlemmermeer.nl of bel 06-24880419.