In de Verenigde staten van Amerika zijn ze al heel populair, spookhuizen. En die ontwikkeling zet zich door in Europa. Nu zijn spookhuizen nog vaak onderdeel van een pretpark of tijdelijk evenement. Maar er ligt nu een plan om het mooiste en grootste spookhuis van Europa neer te zetten onder de naam Haunted Houses. Op een prachtige locatie, namelijk in het Event center Aalsmeer, ooit van Joop van de Ende. Dit heeft uitstekende parkeerfaciliteiten, een restaurant en er worden nog steeds shows gegeven. Op meer dan 2000 m2 oppervlakte worden zo’n 40 kamers ingericht waar je door heen gaat en, ook dankzij acteurs, diverse scary ervaringen ondergaat. En….wordt het je teveel, je kunt altijd ontsnappen! Overigens kun je op meerdere scary niveaus deelnemen en komt er ook een kindervariant.  

De initiatiefnemers hebben hun sporen in de entertainment industrie verdiend. Arno Haije was eerst nog marketingmanager van Apple computers Europa, maar daarna is hij de exploitant van het Grandcafé/Grandhotel Gooiland geworden. Hij wordt de zakelijk leider van Haunted Houses met naast hem het creatieve brein Dion Varossieau, ontwerper, kunstenaar en bouwer tijdelijke spookhuizen, die het ontwerp van het spookhuis voor zijn rekening neemt.

Haunted Houses

Voor de gehele inrichting van het spookhuis is financiering nodig. Om die te realiseren werkt Kredietunie Haarlemmermeer e.o. samen met adviesbureau IMK die vanuit haar netwerk contact heeft gezocht met geschikte partners die niet alleen over financiële middelen beschikken maar ook over ervaring in de branche. Kredietunie HLMR eo biedt de mogelijkheid om mee te helpen dit bijzondere project te financieren door deelname in een middellange termijn lening van € 100.000. Deelname is al mogelijk vanaf € 5.000 tegen een jaarlijkse rente van 6%. Aflossing en rente wordt vanaf de start van de lening in maandelijkse annuïteiten uitbetaald.

Geïnteresseerd en meer weten? Vraag het informatie memorandum op via info@kredietuniehaarlemmermeer.nl