Wie ben je?

Mijn naam is Addick Land, sinds 1972 getrouwd met een en dezelfde echtgenote en vanaf dat jaar ook Hoofddorper. Ik ben in het rijke “bezit” van drie kinderen en hun partners en ook nog eens drie kleinkinderen.

Wat is je werkachtergrond?

Na bijna 25 jaar als manager en directeur voor verschillende bedrijven gewerkt te hebben op gebieden als financiën, marketing & verkoop en business development heb ik in 1997 de keus gemaakt om zelfstandig ondernemersadviseur te worden. Sindsdien heb ik vele ondernemers kunnen helpen om hun bedrijf op verschillende gebieden succesvoller te maken en ook samen met hen een plan voor de toekomst van hun bedrijf te ontwikkelen.

Hoe lang ben je al verbonden aan KUHeo?

Vanaf het jaar 2014 toen de KUHeo werd opgericht door Gerco Tolsma, Thomas Hendriksen, Roel de Jong en Pim van der Horst en mijzelf. Sinds dat jaar is de KUHeo steeds een organisatie van vrijwilligers gebleven die ondernemers graag wil helpen aan kennis, een netwerk en aan financiering.

Wat is jouw rol binnen KUHeo en wat houdt het in?

Vanaf de start ben ik voorzitter van de KUHeo geweest. Echter, in november 2020 kon ik het stokje overdragen aan Michiel Hulst waardoor ik meer ruimte kreeg voor activiteiten “aan de poort” van onze Kredietunie. Die houden in dat ik met ondernemers die financiering nodig hebben een intakegesprek voer om hen te informeren over het financieringsproces en na te gaan hoe kansrijk een eventuele financieringsaanvraag zal zijn. Wanneer gewenst help ik hen ook om hun ideeen om te zetten in een goed ondernemingsplan dat met een financieringsaanvraag kan worden meegestuurd.

Wat is jouw ultieme ondernemerstip?

Als je financiering nodig hebt zorg dan dat je goed bent voorbereid. Omdat diegenen die je geld kan lenen graag overtuigd wil worden van jouwzelf als ondernemer en de plannen die je hebt voor je bedrijf. Die plannen kun je het beste uitwerken in een ondernemingsplan waarin je je visie op de ontwikkeling van je bedrijf verwoordt maar ook stilstaat bij alle acties die het succes moeten brengen. Verder natuurlijk nog een financiële uitwerking over meerdere jaren.

NB. Wanneer je dat lastig vindt kan de KUHeo je daarbij helpen tegen een beperkte vergoeding.