Lees hier de nieuwsbrief van 18 mei 2021:

Agenda 2021
15 november: Ledenvergadering
Op aanvraag: Masterclass ‘Ontwikkel je Plan voor de toekomst’.

Financiering Beautylooks Cosmetics rond!

Dankzij de bijdragen van zes van onze leden zijn Walter en Jolanda van der Schaaff in staat om door te pakken met hun bedrijf. Ze kunnen de verstrekte lening van € 65.000 goed gebruiken om allereerst hun voorraden te verbreden; ze hebben bijvoorbeeld voor elk huidtype specifieke verzorgingsproducten. Ook kunnen ze naast de verkoopkanalen, bestaande uit hun winkel met workshops en hun webshop, nu ook investeren in displays met producten die bij geselecteerde schoonheids- en kapsalons worden neergezet. Op termijn is het de bedoeling dat Beauty Cosmetics, ook wel BB JO genaamd, naar Hoofddorp komt om hier haar (hoofd-)vestiging in te richten. Meer weten over Beautylooks Cosmetics en haar producten? Kijk op www.beautylooks.eu
tekenen BBJO Kredietunie haarlemmermeer

Nieuwe financieringskansen

Op dit moment lopen er contacten met diverse ondernemers. Daarbij helpen we graag bij het ontwikkelen van hun plannen voor de toekomst en de financiering die ze daarbij nodig hebben. Voorbeelden daarvan zijn het restaurant de Gerritshoeve dat bij het station Hoofddorp wordt ontwikkeld en ook een bakker uit Haarlemmermeer die graag het pand dat hij nu huurt wil kopen. Dan is er nog een Haarlemmermeerse die druk bezig is een eigen kinderkledinglijn te ontwikkelen en in de markt te zetten. Al eerder is geschreven over de ondernemer die hotels ontzorgt door het gehele beheer van hun bedrijfskleding over te nemen. Recent zijn we in contact gekomen met de eigenaren van een leverancier van brouw- en distelleerapparatuur en materialen. Zij leveren vooral aan hobbyisten en willen graag uitbreiden met onder meer een kleine brouwerij. Daarvoor zoeken zij geschikte huisvesting en financiering.
Mocht je, zonder enige verplichting, alvast je steun willen laten blijken voor een of meerdere van de bovengenoemde projecten, stuur dan een mailtje naar info@kredietuniehaarlemmermeer.nl

Gerritshoeve zoekt enthousiaste exploitant

Voor dit bijzondere restaurant dat in maart komend jaar opengaat zoekt initiatiefnemer en architect Gijs de Waal een ondernemende horeca-man of -vrouw of echtpaar! Hij/zij huurt het gebouw en exploiteert als ondernemer de Gerritshoeve op deze unieke locatie bij station Hoofddorp en naast de nieuwe wijk Hyde Park.
Onze Kredietunie helpt graag bij de financiering voor de inrichting. Meer weten? Stuur een mailtje met je CV naar info@kredietuniehaarlemmermeer.nl

Spookhuis on hold

Het was een geweldig plan, de ontwikkeling van het grootste spookhuis van Europa in Aalsmeer. We hebben er dan ook, samen met de initiatiefnemers, veel tijd en energie in gestoken. Diverse leden gaven ook aan mee te willen doen in de financiering. Echter, afzonderlijk van elkaar werden we door de beide initiatiefnemers geïnformeerd dat ze als zakenpartners uit elkaar zijn. Daarbij werd aangegeven dat het plan door één van hen mogelijk later weer wordt opgepakt. We houden onze deur daarvoor open, mits aan de voorwaarden voor een locatie in Haarlemmermeer of directe omgeving wordt voldaan.

Lopende financieringen

Onze huidige kredietnemers de Fietsfreak, Zien, PMC, Radixize/Marketing Creator en Toko Bandung doen het goed. Ze voldoen, ondanks de lastige tijden, geheel aan hun verplichtingen.

Overigens loopt de lening van de Fietsfreak bijna af. Wij wensen Christiaan van Buuringen,  die om gezondheidsredenen zijn winkel in Hoofddorp heeft moeten verkopen, maar wel actief blijft met zijn mobiele reparatieservice, verder veel succes toe.

Van de Cobra’s is nog geen nieuws te melden. In overleg met zijn accountant en de gemeente Amsterdam bekijken we of een doorstart haalbaar is.

Wie helpt mee ondernemers te helpen?

Op dit moment zoeken we nog 1 à 2 leden voor onze kredietcommissie en ook het team van coaches/contactpersonen voor ondernemers die financiering hebben ontvangen kan nog versterking gebruiken. Interesse? Laat dat even weten via info@kredietuniehaarlemmermeer.nl en we nemen contact met je op.