De afgelopen weken hebben we heel wat gesprekken gehad met ondernemers uit allerlei branches: van een ondernemer met een administratiekantoor tot twee ondernemers die op het punt staan een garage te beginnen. En van een ondernemer die sportartikelen verkoopt tot een ondernemer die het plan heeft opgevat om zeilovertochten van en naar Engeland te organiseren. Ons nieuwe beleid om ondernemers tegen een kleine vergoeding te helpen bij hun financieringsaanvraag, veelal betekent dit helpen bij het uitwerken van hun idee tot een compleet plan, begint haar vruchten af te werpen. De eerste financieringsaanvraag gaat komende week naar onze kredietcommissie en we verwachten er binnenkort nog drie aanvragen binnen te krijgen. Noteer daarom vast de eerstvolgende pitchavond op 3 mei a.s. Daar mogen deze ondernemers, na een positief advies van het bestuur, hun plannen presenteren!

Informatiesessie voor relaties

Meer weten over wat we al betekenen en nog kunnen betekenen voor ondernemers met goede plannen? Op maandag 9 april a.s. houden we van 17.30 tot 18.30 uur op de Diamantlaan 4 te Hoofddorp een informatiesessie waarin we graag informatie en ideeën met je uitwisselen. Geïnteresseerd? Meld je aan.  

Deelname week van de financiering

De week van de financiering vindt dit keer van 9 t/m 13 april plaats waarbij Amsterdam op 11 april in de Rai “aangedaan” wordt. Onze kredietunie bemant samen met de kredietunie Kennemerland de informatiebalie. Geïnteresseerd? Je bent welkom van 19.00 – 21.00 uur.

Meehelpen om ondernemers aan financiering te helpen?    

  

Al met een contributie van € 250,- per jaar steun je de Kredietunie HLMR e.o. En dat is nodig omdat de KUHeo weliswaar door vrijwilligers zonder vergoeding wordt gerund maar de KUHeo maakt ook kosten, zoals voor verzekering en accountantskosten.

Heb je geld “op de plank liggen” dan kun je een mooie rente maken en (collega-) ondernemers met kansrijke plannen aan financiering helpen. Dat kan op twee manieren. Door één of meer zogenaamde perpetuele ledencertificaten (PLC’s) van de KUH te kopen à € 5.000 per stuk wat je 3% rente per jaar oplevert. Of je kunt ook rechtstreeks deelnemen in de financiering van een goed plan. Dan ontvang je i.v.m. een hoger risicoprofiel wel 6% per jaar.

Meer weten? Neem contact met ons op.