Lees hier de nieuwsbrief van 4 maart 2021:

Agenda 2021
19 april 2021: Ledenvergadering (digitaal)
15 november: Ledenvergadering
Op aanvraag: Masterclass ‘Ontwikkel je eigen Plan voor de toekomst’.

Financiering O.K. rond!

We kregen een compliment van eigenaar Onno Klootwijk over de snelheid waarmee zijn aanvraag van € 20.000 door de kredietcommissie en het bestuur werd afgehandeld. Ook leden handelden snel na de pitch via deze Update. Meerdere leden reageerden voor deelname en we moesten er dan ook een aantal teleurstellen. Op 4 maart is de overeenkomst getekend waarna de lening binnen enkele dagen zal worden uitgekeerd. Zo helpen we deze gedreven ondernemer om een garage te kopen voor de opslag van zijn gereedschappen en materialen.
Onno Klootwijk
Onno Klootwijk

Nieuwe financieringskansen

Onze kredietcommissie heeft voor BB JO (Beauty Cosmetics) haar beoordeling van de ondernemers en de financieringsaanvraag afgerond en een positief advies uitgebracht. Verwacht wordt dat het bestuur dit advies snel zal overnemen waarna we de ondernemers de gelegenheid geven om zichzelf en hun plan te pitchen onder onze leden en geïnteresseerden. Het gaat om totaal € 100.000 financiering voor de opbouw van voldoende voorraden en diverse marketingactiviteiten. Omdat we inschatten dat dit bedrag niet geheel door onze leden kan worden opgebracht zullen wij voor deze aanvraag voor het eerst samenwerken met Collin Crowdfund.

De Gerritshoeve is na een lange aanlooptijd begonnen met het ‘slopen’ van de boerenschuur uit 1890 onder leiding van de enthousiaste initiatiefnemer, architect Gijs de Waal. De volgende stap is om deze oude schuur weer plankje voor plankje aan de rand van Hyde Park om te bouwen tot een fraai restaurant dat in maart volgend jaar de eerste gasten welkom zal heten. Gijs heeft afgelopen week een officiële financieringsaanvraag bij ons ingediend die, in samenwerking met Collin Crowdfund, door onze kredietcommissie zal worden beoordeeld en van een advies wordt voorzien. Daarna volgt een officiële pitch en kunnen leden deelnemen in dit uitdagende project. Lees hier een leuk artikel over Gijs de Waal en De Gerritshoeve uit het Haarlems Dagblad.

Gerritshoeve hoofddorp

Mocht je, zonder enige verplichting, een deelname in één of beide plannen willen reserveren, laat ons dat vooral weten via info@kredietuniehaarlemmermeer.nl

Op dit moment lopen er contacten met meerdere ondernemers die financiering kunnen gebruiken. Zodra deze contacten leiden tot financieringsaanvragen informeren we je in deze rubriek.

Lopende financieringen

Hoewel het geen makkelijke tijden zijn voor onze kredietnemers de Fietsfreak, Zien, PMC, Radixize/Marketing Creator en Toko Bandung voldoen zij volledig aan hun verplichtingen.
Nieuws is dat Christiaan van de Fietsfreak om persoonlijke redenen zijn winkel in Hoofddorp heeft moeten verkopen. Wel blijft hij actief met zijn mobiele reparatieservice. De betreffende kredietgevers zijn al eerder op de hoogte gesteld.

Als al eerder vermeld is kredietnemer de Cobra’s, met onze begeleiding, bezig met een doorstart die het mogelijk moet maken om in de toekomst aan de betalingsverplichtingen te voldoen.

Wie helpt mee?

Recent heeft Han van de Haare zich bij onze kredietunie als vrijwilliger aangemeld. Hij woont in Zwanenburg, is voormalig accountant, heeft veel ervaring binnen banken en als bestuurslid van stichtingen zoals de Voedselbank. Hij zal samen met Addick Land de intakes verzorgen en waar mogelijk ondernemers adviseren.

Op dit moment zoeken we nog 1 à 2 leden voor onze kredietcommissie en ook het team van coaches/contactpersonen voor ondernemers die financiering hebben ontvangen kan nog versterking gebruiken. Interesse? Laat dat even weten via info@kredietuniehaarlemmermeer.nl en we nemen contact met je op.

Financiering nodig?

Wil je groeien of ben je starter met een goed idee? En heb je financiering nodig? Informeer dan bij onze kredietunie wat nodig is om aan financiering te komen. Stuur een mailtje naar info@kredietuniehaarlemmermeer.nl en we nemen contact met je op.